| گزارش کامل اختتامیه ششمین جشنواره پویانمایی تهران |
| پنجشنبه, 15 اسفند 1387 23:06 | |||||||||
|
ششمين جشنواره بين المللي پويانمايي تهران روز پنج شنبه 15 اسفندماه با برگزاري مراسم اختتاميه و معرفي برگزيدگان مسابقه ايران و بين الملل پايان يافت. در زیر گزارشی از این مراسم و اسامی برندگان نهایی این جشنواره را می خوانید. در مراسم اختتاميه كه با حضور مرتضي ميرباقري معاون سيماي سازمان صدا و سيما، مهدي فرجي مدير شبكه دو سيما، محمد ميركياني مدير گروه كودك شبكه دو، محسن چيني فروشان مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و مسئولان فرهنگي و هنرمندان پويانما و جمعي از رايزنان فرهنگي سفارت خانه هاي خارجي در ايران برگزار شد، حسين وزيري رئيس ششمين جشنواره پويانمايي تهران به ارائه گزارشي از اين دوره پرداخت. وزيري گفت: حدود شش ماه پيش 18 هزار نامه الكترونيك به پويانماهاي سراسر دنيا ارسال و از آنها دعوت شد تا در ششمين جشنواره پويانمايي تهران شركت كنند. در پاسخ به اين دعوت 824 فيلم از 60 كشور جهان و 564 فيلم از ايران به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
وي افزود: 20 هزار دقيقه پويانمايي از سوي كارشناسان مورد بازبيني قرار گرفت و 270 فيلم براي بخش مسابقه ايران، مسابقه بين الملل و بخش هاي جانبي جشنواره انتخاب شد. در مدت پنج روز 615هزار نفر در 205 سانس و هفت سينما به تماشاي فيلم هاي بخش هاي مختلف جشنواره پويانمايي نشستند و تازه ترين توليدات ايران و جهان را در اين حوزه ديدند. معاون پژوهش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ايران برگزاري نخستين بازار ملي انيميشن ايران را گام بلند اين دوره از جشنواره پويانمايي دانست و گفت: اين بازار كه در آن 45 شركت مختلف حضور داشتند امكان تماشاي آثار پويانمايي، دسته بندي و ارائه آن را براي پويانماها فراهم كرد. وزيري با بيان اينكه جشنواره پويانمايي تهران زماني مي تواند به مفهوم واقعي موفق باشد كه راهي براي فروش توليدات پويانمايي و كمك به اقتصاد فيلم ها فراهم كند و اين هنر از هنري رويايي به يك صنعت تبديل شود. او ابراز اميدواري كرد كه در دوره آينده بازار انيميشن به صورت بين المللي برگزار شود تا شركت هاي داخلي و خارجي بتوانند براي توليد و خريد انيميشن گام هاي موثرتري بردارند. پس از صحبت هاي رئيس جشنواره پويانمايي تهران انیمیشن "مايسترو" كه در سال 2007 كانديداي بهترين پويانمايي اسكار شده بود، پخش شد . بخش مسابقه ایران: در این قسمت از مراسم وجيه الله فرد مقدم نماينده هيأت داوران بخش مسابقه ايران بيانيه اين هيأت را قرائت كرد.
هيأت داوران بخش مسابقه ايران متشكل از نازنين سبحان سربندي، محمدعلي صفورا، وجيها... فردمقدم، ابوالفضل رازاني و احمد عرباني در اين بيانيه تأكيد كردند: سرمايه گذاريهاي چندين ساله اخير با وجود ضعفهاي موجود در مديريتهاي توليد و برخي از آثار، تأثير مثبت خود را آشكار ساخته و فعالان هنر پويانمايي و مخاطبين مشتاق را به آينده اين هنر، در رسيدن به استانداردهاي جهاني اميدوارتر كرده است. در اين بيانيه همچنين آمده است: موقعيتهاي تجاري و هنري گسترده در جهان پويانمايي، ما را بر آن ميدارد تا با پشتيباني فرهنگ ملي و ديني و با مديريت هاي آگاه و علاقمند، خود را براي حضوري فعال در عرصه هنري و اقتصادي اين هنر كه رشد خيره كنندهاي در دنيا داشته، مهيا سازيم. مسلماً رسيدن به اين موفقيتها كه در افق نزديكي سوسو ميزنند به كمك داشتن برنامه و چشم اندازي روشن و نيز به كمك شناخت آسيبهاي موجود محقق ميشود. هيأت داوران مسابقه ايران در بيانيه خود اعلام كرد كه پس از ديدن، بررسي و تدقيق در آثار انتخاب شده، در بخشهاي مختلف مسابقه ايران، وظيفه خود ميداند در كنار همه دست آوردهاي مهمي كه اين سينماي پويا در تمامي زمينههاي توليد، فني و زيبايي شناسانه تاكنون بدست آورده، به مواردي كه به نوعي آسيبشناسي سينماي پويانمايي ايران به شمار ميرود نيز اشاره كند. تا به دور از يك جانبه نگري، به ضعفهاي موجود در توليدات مختلف نيز اشاره شود. هيأت داوران درباره ضعف ها و قوت هاي بخش دانشجويي نوشته است: در بخش فيلمهاي دانشجويي جشنواره، تلاش صادقانه آيندهسازان اين عرصه كاملاً مشهود است اما عدم توجه به توليد گروهي، جذب ايده اوليه شدن و غافل ماندن از خلق فيلمنامهاي منسجم و دراماتيك، توجه به يك يا چند عنصر و شتابزدگي در استفاده از ساير عناصر سازنده يك فيلم، به كليت برخي از اين آثار آسيب رسانده است. علاوه بر اين، در بخش آثار تجربي، هيأت داوران با قدرداني از آثار متفاوت و تأثيرگذار كه به نمايش درآمد، عنوان كرد: عدم خلق فضاهايي بكر به كمك خلق فرم بصري و شيوه روايتي تازه نبوده، تجربه گرايي در استفاده ار تنوع تكنيكي و يا تجربه در تكنيك و مواد به كار گرفته نشده، و نيز كمبود تجربهگرايي در استفاده از تمامي جنبهها و ظرفيتهاي بياني و گسترده انيميشن در آثار اين بخش مشهود است. در اين بخش، برخي از فيلمها مخاطب را گاه به آثاري مشابه و گاه به آثار پيشين همان فيلمساز ارجاع ميدهند. بر اين باوريم كه تكرار نكردن و تكرار نشدن رمز ماندگاري و حركت در سينماي تجربي به شمار ميرود. همچين در بيانيه درباره بخش تلويزيوني به كمبود ساختار و قصههاي پر كشش، استفاده اندك از عنصر طنز و فانتزي، عدم ايجاد فضاي شاد و مفرح و نيز عدم خلق شخصيتهاي جذاب براي كودكان و نوجوانان مواردي اشاره شده كه لازم است در توليدات آينده از سوي سازندگان، توجه عميق به آنها صورت پذيرد. هيأت داوران در پايان بيانيه خود آورده است: در بخش آثار بلند، با قدرداني از اقدامات صورت گرفته، اغلب موارد و آسيبهايي كه در بخشهاي ديگر برشمرده شد و ميتواند به شكلي مرتبط با آثار بلند باشد، در اين بخش نيز ديده ميشود. واضح است به دليل پيچيدگيهاي موجود در ساخت آثار بلند و سينمايي، براي تأثيرگذاري و جذب مخاطب، بهتر است نگاه عميقتري از سوي مديران فرهنگي و توليد كنندگان نسبت به توليد آثار صورت پذيرد، چرا كه در حال حاضر فاصله موجود تا رسيدن به استانداردها زياد است. اسامی برگزيدگان بخش مسابقه ايران:
سپس فيلمي به كارگرداني مهدي گنجي از حاشيه هاي ششمين جشنواره پويانمايي تهران پخش شد كه رخداد متفاوت جشنواره و اظهارنظرهاي اهالي انيميشن را به تصوير كشيده بود. بخش مسابقه بین الملل: پل دريزن انيماتور آلماني به نمايندگي از هيأت داوران بخش مسابقه بين الملل به روي صحنه آمد و بيانيه اين هيأت را خواند كه اكبر عالمي يكي ديگر از اعضاي هيأت داوران ترجمه آن را به عهده داشت.
اكبر عالمي اجرايي متفاوت در مراسم اختتاميه داشت و از تمام اعضاي هيأت داوران بخش بينالملل و مسئولان جشنواره براي اهداي جوايز دعوت كرد. براي دريافت جوايز انيماتورهاي خارجي كه در جشنواره حاضر نبودند، رايزن فرهنگي سفارت آلمان، سفير آفريقاي جنوبي در ايران، دبير سوم سفارت جمهوري چك و كنسول و رايزن فرهنگي سفارت مجارستان، نماينده سفارت كانادا و نمايندگان سفارت ايتاليا روي صحنه حضور يافتند. برندگان بخش مسابقه بین الملل:
سپس اعضاي هيأت داوران بخش بين الملل براي دقايقي با حاضران در مراسم اختتاميه سخن گفتند و با ابراز خرسندي از حضور در اين رويداد اعلام كردند كه از ظرفيت هاي انيميشن در ايران و حجم وسيع علاقه مندان به اين هنر شگفت زده شده اند. اما مهمترين سخنراني متعلق به پل دريزن"هلندي" بود که جايزه ويژه دبير جشنواره به دليل تلاشهاي بيوقفه در آموزش آكادميك انيميشن را دريافت كرد.
او گفت: فكر نكنيد من پير شده ام. وقتي به كشورم برگردم، دو فيلم انيميشن ديگر در دست ساخت دارم كه آنها را توليد خواهم كرد و به زودي به ايران برمي گردم تا اين دو اثر را به شما تقديم كنم. آسيفاي ايران نيز در پايان مراسم بيانيه خود را قرائت و دوجايزه ويژه خود را به محمدرضا كريمي صارمي دبير جشنواره پويانمايي تهران و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي اهدا كرد. ششمين جشنواره پويانمايي تهران روز پنج شنبه 15 اسفند 1387 به كار خود پايان داد.
منبع: روابط عمومی کانون پرورش فکری انتشار: کارتون3000 همه مقالات ستون آزاد را ببینید(کلیک کنید)
Powered by !JoomlaComment 3.26
3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."
|





